19.11.2013 548

Karadeniz Bölgesi´nin Amasya ili Suluova ilçesi Yeni Mahallesinde bulunan okulumuz:

Amasya Şeker Fabrikası yapılıncaya kadar küçük bir Anadolu kasabası olan Suluca: Şeker Fabrikasının üretime geçmesiyle birlikte, yurdumuzun birçok vilayetinden göç alarak hızla büyümeye başlamıştır.  1957 yılında  ilçe olarak adı Suluova´ya çevrilmiştir.

Mehmet Bilgili İlkokulu, ilk eğitim öğretim faaliyetlerine  1975/1976 eğitim öğretim yılında başlamıştır.

1997/1998 eğitim öğretim yılından itibaren  sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesiyle birlikte, okulumuzun adı Mehmet Bilgili İlköğretim Okulu´na dönüştürülmüştür.

2012/2013 eğitim öğretim yılında; 4+4+4 olarak ifade edilen 12 yıl süreli zorunlu eğitime geçilmesiyle birlikte, okulumuz yeni eğitim sistemine göre tanzim edilerek; Mehmet Bilgili İlkokulu olarak adını almıştır.

Mehmet Bilgili İlkokulu  13 derslik ve idare odalarıyla birlikte eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzun deprem analiz raporu çürük çıkmıştır.Bundan dolayı geçici olarak Suluova Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde eğitim-öğretime devam edilmektedir.